Header image  
 
  
 
 
 
 
   
 
 

Pågående projekt. (klicka på rubrik för bilder)

Audi S3

Helrenovering av Audi S3 motor med intressant s-formad vevstake och tråkigt knackande. Bil på lyft och motor i motorstativ. Bilder kommer.

Några av de projekt vi genomfört. (klicka på rubrik för bilder)

Mercedes-Benz 300 -53

Topplocksrenovering och allmän genomgång av motorn, en rak 6a med överliggade kamaxel! Samt en del rostlagning. Bilder läggs upp efterhand!

Porsche 911 Strosek

Motorkonvertering och inredningsuppgradering av custombyggd Porsche 911 Strosek. Motorn lät som ett tröskverk vid ankomst så motorrenovering samt önskemål om mera mos i maskin ledde till, att enligt överenskommelse med kunden stoppa i en nyare 3,2L maskin som är en betydligt bättre motor än den gamla 2,7L och framför allt slipper vi den ledsna gamla K-skittronic insprutningen. Därefter följer egentillverkat avgassystem, nya stolar samt fästen för dessa tillverkades. En del annat krimskrams plockas bort för att få en lättare bil med mera racestuk... Bilder kommer fyllas på eftersom!

Ford 390 BigBlock

Helrenovering och lättare trimning av Fords 390 BigBlock

Nissan 200sx (s13)

Custommodifiering och renovering av Nissan 200sx (s13). Där nya framlysen, luftutsläpp i skärmarna samt lite annat smått och gott görs i ordning. Därefter en hellack där tak och huv lackats svarta.

Mitsubishi 3000GT

Problem med dåligt laddtryck visade sig vara en kombination av fel. Åtgärder av läckage i dumpventil, läckage mellan grenrör och och den bakre turbon, läckande bränsletrycksregulator samt justering av laddtryckskontrollen gjorde att laddtrycket åter är vad det borde vara.

Porsche 911 Turbo

Engelskimporterad Porsche 911 turbo som skulle göras besiktningsvänlig med allt vad det innebar. Bla byte av strålkastare för högertrafik. Samt ett elsystem som inte riktigt gjorde vad de skulle

Ferrari 355

Kamremsbyte samt allmän genomgång av Ferrari 355 motor, på bilderna kan noteras intressanta saker så som torrsumpsmörjning.

Momentum Racing VW golf MKII Långloppsräser

Här är hela toppen iordninggjord med planing, portning, plastade kanaler och igensvetsade förbränningsrum. Modifierade bärarmar är också tillverkade för att kunna köra med uniballs då rörbärarmar ej är tillåtet. Större remskiva är svarvad då generatorn hade en tendens att brinna upp.

Ford Escort Cosworth

 

Denna motor är byggd helt från grunden och anpassad för dragracing. Här är mycket gjort. Tex egentillverkat plenum, etanolkonverterad, egentillverkat oljesprut för kylning av kolvar, Nira i3 styrsystem, avgassystem m.m

 

Orginal 1 Original 2 1 1 1 1 1

Mercedes 190E 2,5-16

Komplett motorrenovering bestående av borrning till 1:a ÖD. Nya kolvar, renoverad och planad topp, bortplockad nivåreglering ersatt med gula Koni, växellänkagebussningar i delrin m.m.

 

 

 
 
 
   
Alla bilder tillhör Raylon Racing©